Три институции ще гонят бракониерите по горите

  • 03 ноември 2015 11:28

  • 1365
  • 0
Три институции ще гонят бракониерите по горите
© Булфото

Три институции обединяват усилия си, за да повишат ефективността на контрола на обектите за добив на дървесина, борбата със сивата икономика, както и на дейностите, които дърводобивните фирми, собствениците на гори и частнопрактикуващите лесовъди извършват в горските територии.

Изпълнителна агенция по горите е инициирала сключване на споразумения с Националната агенция за приходите (НАП) и Главна инспекция по труда (ГИТ) за обмен на информация.

На базата на тези споразуменията Агенцията по горите ще предоставя на НАП данни кой работи в горските територии. Това ще позволи приходната агенция да осъществи контрол за спазването на данъчното и осигурително законодателство.

От своя страна инспекторите по труда ще получават информация не само за работодателите, които имат разрешение за сеч, но и къде те извършват дейност.

Предвиждат се съвместни проверки на инспектори от Агенцията по горите и Главна инспекция по труда за наличието на действащи трудови договори, както и спазване на здравословни и безопасни условия на труд при извършването на дейности в горските територии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини