Христо Иванов: Депутатският имунитет не трябва да отпада напълно, а да се ограничи

  • 26 октомври 2015 17:48

  • 1653
  • 1
Христо Иванов: Депутатският имунитет не трябва да отпада напълно, а да се ограничи
© Булфото

Трябва да се прецезират текстовете около депутатския имунитет. Не бива да забравяме, че ние сме незряла демокрация и депутати са били изкарвани от Народното събрание в предишни времена. Не бих подкрепил пълното отпадане на депутатския имунитет, каза правосъдният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в ефира на бТВ.

Венецианската комисия сне всички шумове, които се породиха около това дали са нужни реформите в правосъдието ни. Тази комисия каза, че разделянето на ВСС е изключително важна реформа, която приветства. Венецианската комисия посочи и проблемите за независимостта на съда и че е нужна много по-голяма независимост на този съд, каза правосъдният министър.

Има важни предложения, които трябва да намерят баланса в България между прокуратурата и политическия процес. Нужно е да реформираме управленския модел на съдебната власт. Време е да покажем като общество дали искаме повече законност, каза Иванов.

Последвайте канала на

1653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дт

2015.10.27 | 08:47

1
Христо Иванов да духа супата.....никакъв имунитет за дупетати. Омръзна ни да наблюдаваме кражби, измами, простотии, цигания, лъжи и .... извършвани под закрилата на депутатски имунитет. Защо трябва дупетатите да имат имунитет? Нали уж хората ги обичат? Долу имунитета, тогава ще усетят народната любов....

Добави коментар

Водещи новини