Затвор за храни с повече Е-та

  • 15 октомври 2015 21:21

  • 2966
  • 2
Затвор за храни с повече Е-та
© Getty Images/Guliver

Затвор грози производителите, които влагат в храните повече добавки, отколкото са записали в рецептурника. Това предвижда нов закон за храните, който в момента се подготвя от екип на аграрното министерство и браншовите организации от хранителната индустрия, пише в. "Монитор".

Предлага се разминаването между истинския състав на продуктите и написаното на етикетите да се счита за документна измама с подлагане на риск на човешкото здраве, уточнява Марияна Кукушева, председател на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, която е в работната група по новия законопроект.

Последвайте канала на

2966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитров

2015.10.16 | 07:39

2
Наказателно се преследва управител(и) на предприятие, а не собственици.
глупости!

2015.10.16 | 07:38

1
Отново глупости! При това абсолютни глупости! Първо единствено в НК (наказателния кодекс) са описани за кои престъпления се влиза в затвора. Второ по закон наказателната отговорност е персонална. Как ще се наказва със затвор за повече Е-та една фирма примерно с 3 съдружника, ами ако е акционерно дружество с 10 000 акционери. То за убийство вече ги пускат само с услони присъди - за Е-та тръгнали да правят закон. ЗАкона е врата у полето.

Добави коментар

Водещи новини