Плевенчани също пяха групово "Кой уши байрака"

  • 15 октомври 2015 20:46

  • 3186
  • 4
Плевенчани също пяха групово "Кой уши байрака"
© Булфото (архив)

Стотици плевенчани се събраха тази вечер в Скобелевия парк-музей пред Плевенската панорама за да пеят възрожденски и патриотични песни и да играят български хора, предаде БТА.

Инициативата бе на неправителствената организация "Рицари без броня" с идеята да бъде изпълнена хорово от много граждани на Плевен песента "Кой уши байрака". Тази инициатива бе реализирана чрез социалните мрежи. В началото момичета раздадоха на присъстващите листовки с текста на песента. Пред прочутия исторически паметник имаше над 500 души, предимно млади, семейства с малки деца, а и хора от третата възраст. Те близо час развяваха български трибагреници, изпяха заедно "Хубава си моя горо", "Кой уши байрака", националния химн, "Моя страна, моя България, "Боят настана".

В началото прозвуча запис на сто каба гайди. По-късно хората се хванаха масово да играят "Дунавското хоро". Много възгласи "Българи, юнаци" и силни аплодисменти посрещаха и изпращаха песните и танците. Стълбището на Панорамата бе осветено с цветовете на националното знаме и създаваше атмосфера за патриотичната среща.

В поканата си организаторите на тази проява бяха посочили във Фейсбук, че събитието е организирано от български граждани, които не желаят да бъдат свързани с партии, и че всички партийни атрибути на флашмоба ще се считат за провокации. Партийни прояви и инциденти нямаше.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3186 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.10.17 | 13:07

4
А боко к у р в а т а кога ще пее, или той пее само на доган и ердоган турски патриотични песни и цитира коран
мила РОДИНО

2015.10.17 | 02:10

2
ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.
гост

2015.10.17 | 02:10

3
Мен пък ме е срам с тези управляващи нищо българско не остана! А имам 2 малки деца!!!!

2015.10.17 | 02:10

1
А боко курвата кога ще пее, или той пее само на доган и ердоган турски патриотични песни и цитира коран

Добави коментар

Водещи новини