Семейните помощи за деца няма да бъдат спрени, обявиха от социалното министерство

  • 15 октомври 2015 20:03

  • 1364
  • 1
Семейните помощи за деца няма да бъдат спрени, обявиха от социалното министерство
© Novini.bg

Семейните помощи за деца няма да бъдат спрени, от идната година те ще се отпускат според нови условия и размерът им ще зависи от броя на децата.

Това съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/. Семейните помощи вече се отпускат съгласно новите условия, въведени чрез промените в Закона за семейни помощи за деца, които са в сила от 28 юли 2015 г. От 1 януари 2016 г. влиза в сила само новият начин за месечно подпомагане, а именно - общ размер на помощта за семейството, в зависимост от броя на децата, уточняват от МТСП.

Във връзка с породеното безпокойство, че всички семейства ще подават нови заявления-декларации за отпускане на месечни семейни помощи след 1 януари 2016 г., от МТСП уточняват, че ще се приемат заявления-декларации само от семейства, на които са отпуснати месечни семейни помощи преди влизане в сила на промените в закона - т. е. преди 28 юли 2015 г., тъй като това са семействата, за които следва да бъде установено, че отговарят на новите условия.

Всички семейства, на които са отпуснати семейни помощи, след проверка на новите изисквания, т. е. след 28 юли 2015 г., няма да подават отново заявления-декларации, се казва в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
антиБългари

2015.10.16 | 14:43

1
ПАК РАБОТИМ ЗА ЦИГАНИТЕ НАЛИ???????

Добави коментар

Водещи новини