След 20 години чакане ремонтират прекия път между Търново и Дебелец

  • 14 октомври 2015 17:41

  • 1683
  • 0
След 20 години чакане ремонтират прекия път между Търново и Дебелец
© Булфото

Започна очакваният над 20 години ремонт на пътният участък между град Дебелец и великотърновския квартал "Чолаковци", информират от местната администрация. Работи се по довършването на неизградения пътен участък с дължина около 400 метра, както и по рехабилитацията на положената преди години асфалтова настилка. Консорциум "Търновски пътища" подготвя основата от трошен камък, с който ще бъде насипан и уплътнен участъкът. Върху новото легло ще се положи асфалтовата настилка.

В ремонта ще бъдат вложени над 608 000 лв. от инвестиционната програма на община Велико Търново за 2015 година. Въпреки дългата процедура и множеството проблеми по подготовката на проекта през последните три години, се стигна до неговата реализация, казаха от общината.

Извършващият се в момента ремонт решава значим инфраструктурен и социален проблем с десетилетна история. Довършването на този пътен участък бе поставяно многократно като важен проблем както от жителите на общината, така и от представителите на бизнеса и органите на пътна полиция. Реконструкцията на участъка е важна не само за свързването на град Дебелец, промишлената зона на града с квартал "Чолаковци", а и като алтернативен маршрут на Главен път I-5 "Русе -В.Търново- Габрово“, който е връзката с прохода Хаинбоаз и сред важните артерии свързващи Северна с Южна България.

Последвайте канала на

1683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини