180 522 са посетили театър или концерт тази година

  • 03 ноември 2011 17:36

  • 1244
  • 0
180 522 са посетили театър или концерт тази година
©

Част от субсидията за театрите за четвъртото тримесечие ще бъде преизчислена преди края на годината на базата на броя зрители за октомври и ноември, съобщи пресцентърът на Министерството на културата (МК).

Целта е годината да приключи без напрежение и навреме да се изпълнят финансовите ангажименти на държавните културни институти в сценичните изкуства.

След приключване на деветмесечието в МК е направен анализ на резултатите от прилагането на новата система за финансиране - с делегирани бюджети. Като цяло резултатите са положителни.

Културните институти успешно прилагат новия модел на финансиране. Артистите са мотивирани да работят по-активно, по-качествено и, разбира се - срещу по-добро възнаграждение.

Броят на зрителите, посетили театралните и концертните зали през деветте месеца на тази година срещу купен входен билет, е със 180 522, или с близо 20 на сто повече от същия период на миналата година.

Увеличен е и обемът на собствените приходи от продажба на билети. Почти е овладяна тенденцията за поемане на финансово неосигурени задължения, посочват от МК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини