Христо Мутафчиев с две премиери в един ден

  • 02 ноември 2011 07:33

  • 1257
  • 0
Христо Мутафчиев с две премиери в един ден
© Интернет

След дълго отсъствие от светския живот Христо Мутафчиев „излиза от ада” и прави две премиери в един ден.

На 7 ноември излиза дългоочакваната автобиографична книга „Да бъдеш Христо Мутафчиев”, която шефът на Съюза на артистите подготвя вече няколко месеца с драматурга Яна Борисова. Томчето носи многозначителното подзаглавие „За живеенето, Силата, инсулта и други истории”, което само по себе си подсказва, че актьорът се връща към страшните дни, когато повежда битка с последствията от инсулта, повалил го преди година.

Книгата жанрово е трудно определима. Написана е като разговор между Яна Борисова и Христо Мутафчиев, които са колеги и много близки приятели, съобщиха издателите от „Сиела”. „Да бъдеш Христо Мутафчиев” е богато илюстрирана от черно-бели снимки, направени специално за изданието от редица известни фотографи.

Книгата е 350 страници и ще струва 12 лв. Тя ще бъде представена в понеделник вечерта в любимия пиано бар на Христо Мутафчиев в столичния квартал „Изток”.Същия ден преди това в Малък градски театър „Зад канала” ще бъде прожектиран документалният филм на Георги Тошев, заснет специално за случая. В него Христо Мутафчиев се изповядва за препятствията, които е трябвало да преодолее по пътя на оздравяването си.

Последвайте канала на

1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини