Д-р Николай Михайлов: С Европа е свършено, ако се остави на течението за бежанците

  • 01 октомври 2015 07:59

  • 2209
  • 0
Д-р Николай Михайлов: С Европа е свършено, ако се остави на течението за бежанците
©

Тонът на изявлението на Светия синод за бежанците е административен и съдържа скрита паника, а не ясно духовно послание. Това каза в сутрешния блок на БНТ психиатърът д-р Николай Михайлов.

Да кажеш повече бежанци да не се приемат в страната е недопустимо. Бежанец е човек, който няма избор. Това изявление на Светия синод освещава страховете на много хора, посочи той.

Цялата история трябва да съдържа и някакъв елемент на разумност. България трябва да даде убежище на тези хора в православния смисъл на думата, коментира психиатърът.

Има някаква йерархия на страховете. Страхът да поискат от теб от собствената ти оскъдица доминира. Има и страх от загуба на самоличност, който е повече от основателен. Този страх се преодолява с господство на разума над страстите. Но да искаш от слабия да се справи със собствените си страхове, е един вид морално издевателство с чувствата на хората, заяви д-р Михайлов.

Ако Европа се остави на течението по отношение на мигрантските маси, с нея е свършено. Бежанският проблем предполага глобално решение на политическо ниво, каза още д-р Николай Михайлов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини