Казанлъчани ще казват писмено за какво да се харчат общите пари

  • 28 септември 2015 11:26

  • 977
  • 0
Казанлъчани ще казват писмено за какво да се харчат общите пари
© kazanlak.bg

За първи път тази година гражданите на Казанлък ще могат писмено да отправят своите предложения до общинската управа в града и общината, за това как да се харчат и за какво парите от новия бюджет за 2016 година. Това става ясно от публикувана покана - обявление на сайта на Община Казанлък, в което гражданите се приканват пряко и активно да участват със свои писмени предложения за начина, по който да се разходват общите пари.

Тези предложения обикновено касаят разходната част на бюджета - улици за асфалтиране, канализация, осветление, паркове и други инфраструктурни проблеми.

Досегашната практика бе гражданите да изказват исканията си устно, по време на общественото обсъждане на вече подготвения от администрацията проекто-бюджет или да бъдат предлагани чрез общински съветници, по време на дебатите за приемане на годишните бюджет на общината. Срокът, в който казанлъчани и жителите на общината ще могат да направят това писмено е до 10 ноември тази година. Нагласата на общинската власт е най-разумните предложения да бъдат взети предвид при новото разпределение на средствата за следващата година, пише БТА.

Приблизително 42 милиона лева е бюджетът на община Казанлък.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини