Порой наводни Плевен (обновена+снимки+видео)

  • 25 септември 2015 18:00

  • 11605
  • 2
Порой наводни Плевен (обновена+снимки+видео)
© Novini.bg

Пороен дъжд се изсипа над Плевен и за кратко наводни улиците на града.

Читателка на Новини.бг ни информира, че пороят е блокирал движението по улиците на Плевен. Велислава Хотова ни изпрати снимки,с уточнението че това се е случило след 5 минути пороен дъжд.

Стотици коли са закъсали из малките улици, някои дори бяха носени от образувалите се порои. Дъждът заваля към 17,15 ч. и продължи до след 18,00 часа. Над града 10 минути се сипеше и градушка с големината на грахови зърна.

Наводнени са мазета и приземни постройки на частни и обществени сгради. Има много материални щети, особено в ниските части на града, където нивото на водата по улиците достигна около метър.

Вижте бедствието:

Кметът на община Плевен събра кризисния щаб, за да излязат екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението" и да започне отводняване на наводнените райони". В града има много запушени шахти, които няма как да поемат голямото количество вода. Проблемите се задълбочават и от факта, че Плевен се намира в котловина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11605 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
След ремонт на ГЕРБ ПОТОП

2015.09.26 | 23:03

2
Кмета прави ремонт на центъра и какво виждам е наводнен. Герберски тъп кмете една отводнителна шахта не сложи на този площад,а когато развали плочките от комунизма не забеляза ли,че имаше?! Моята улица в Плевен не наводнена защото герберите не са я ремонтирали и пипали. Бог да пази от герберски ремонти бГ. Гербери, ремонтирайте си само в СФ.

2015.09.26 | 22:04

1
Гейбераста педераст когато и да го трошиш винаги си закъснял!

Добави коментар

Водещи новини