България и Словакия ще търсят възможности за разширяване на сътрудничеството във високотехнологичния

  • 17 септември 2015 18:36

  • 1170
  • 1
България и Словакия ще търсят възможности за разширяване на сътрудничеството във високотехнологичния
© Булфото

България и Словакия ще работят за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на инвестициите с висока добавена стойност, иновациите, киберсигурността и високотехнологичния сектор. Това са обсъдили днес на среща министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва и посланикът на Словакия у нас Мариан Якубоци,съобщава БТА.

"Имаме желание да засилим двустранните си икономически отношения", е казал посланик Якубоци и е допълнил, че в тази връзка ще се организират две конкретни инициативи. Това са предстоящото посещение на президента на Словакия Андрей Киска в София през ноември и заседанието на Третата сесия на Консултативната комисия за икономическо сътрудничество между министерствата на икономиката на България и Словакия.

При посещението си у нас президентът на Словакия ще бъде съпроводен от бизнес делегация с интерес към инвестиции в сферата на киберсигурността, биотехнологиите и ИТ сектора. "Виждаме много възможности за сътрудничество в тези области", е подчертал посланик Якубоци и е изразил надежда, че ще има и други сфери от взаимен интерес, сред които са инфраструктурата и електронното управление.

Последвайте канала на

1170 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Индийски българин

2015.09.20 | 11:00

1
Каква е тази държава Словакия?Егати измисленото нещо

Добави коментар

Водещи новини