Не откриха мъртва риба в Стряма

  • 09 септември 2015 20:13

  • 1711
  • 1
Не откриха мъртва риба в Стряма
© Булфото

Експертите на РИОСВ-Пловдив не откриха дори и една мъртва риба в река Стряма след пълен обход по протежението й от моста на курортния град Баня до вливането в нея на Стара река.

Проверка на място бе извършена съвместно с представители на Басейнова дирекция-Пловдив, Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Община Карлово след публикации в медиите за "тонове мъртви мрени и кефали".

От водите на река Стряма на 100 метра след вливането на Стара река са взети проби за анализ, резултатите от които ще станат ясни през следващата седмица, като са измерени три важни показатели - pH, наличие на разтворен кислород и температура. Моментните резултати не показват отклонение от допустимите норми.

Извършени са проверки на Стара река и в района на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Карлово и 2 ретензионни басейна към него, но не е констатирано изтичане на инфилтрат от тях, съобщиха от РИОСВ. Участъкът на коритото на Стара река в района на депото пък е пресъхнал и там също няма умряла риба.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.10 | 06:25

1
Цялото ни общество е такова - от перото правим патка...Лъжем се един на друг и се правим на велики. Българина за българина е звяр - затова ни крадат и убиват циганите....

Добави коментар

Водещи новини