Глобиха 100 пешеходци за неправилно пресичане в Добрич

  • 01 ноември 2011 19:33

  • 1326
  • 0
Глобиха 100 пешеходци за неправилно пресичане в Добрич
©

Повече от 100 пешеходци са глобени в Добрич през последните дни заради неправилно пресичане на пътното платно, съобщиха от областната дирекция на МВР по повод на започващата от днес - 1 ноември, акция "Светлина".

Сред санкционираните има и граждани, прескачали ограждения на оживени булеварди. Пътната полиция е глобила и повече от 30 шофьори, отнели предимство на пешеходци.

В рамките на акцията "Светлина" за намаляване на пътните злополуки през есенно-зимния сезон в училищата ще има открити уроци за движението на най-малките пешеходци по улиците, съобщи директорът на областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов, цитиран от БТА.

Доброволци на милосърдната организация ще дават препоръки и в пенсионерските клубове как възрастните хора да се движат безопасно по улиците. През миналия есенно-зимен сезон в Добричка област са възникнали 197 пътни произшествия, от които повече от 50 са тежки.

При пътните злополуки има 10 убити и 76 ранени. Десетима пешеходци са сред пострадалите, съобщи инспектор Радостин Пейчев от сектор "Пътна полиция" при областната дирекция на МВР.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини