Змия се настани в багажника на рибар

  • 24 август 2015 21:13

  • 4262
  • 0
Змия се настани в багажника на рибар
© Getty Images/Guliver (архив)

Змия се настани в рибарска чанта, а оттам в багажника на кола. Спасители от пожарната служба в Шумен я измъкнаха ловко с примка. Според тях, влечугото май е било усойница.

Ужасната находка в автомобила си "Нисан" журналистът и заклет риболовец Николай Тотев /30г./ от Шумен открил към 15,28 часа в неделя.

Тъкмо се върнал от излет на язовир "Тича", паркирал колата на ул."Генерал Радецки" и като отворил багажника, зърнал змията да се подава от чантата. Вместо да затвори, сам пробвал да я измъкне, но тя се вмъкнала в резервната гума и отказала да се подчини. Тогава Тотев потърсил помощ на телефон 112.

Пристигналият екип бързо измъкнал змията от тайника й. Пъхнали я в 10-литрова пластмасова туба и я понесли към близък водоем извън Шумен, за да я пуснат в позната среда.

Според Тотев, змията се е вмъкнала в чантата за рибарски принадлежности, докато е била на брега на язовира. После е прибрал сака, без да усети нежеланата гостенка в него. Случката няма да го откаже от риболова, категоричен е Тотев.

Нора Виткова
4262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини