7 открити сцени и дефилета всяка вечер на Международния фолклорен фестивал в Бургас

  • 14 август 2015 08:03

  • 1257
  • 0
7 открити сцени и дефилета всяка вечер на Международния фолклорен фестивал в Бургас
© Булфото

Концерти на открито извън официалната програма на 43-то издание на Международен фолклорен фестивал организират домакините от община Бургас. Престижният форум за автентичен фолклор ще се проведе от 17 до 21 август.

Открите сцени ще има на 18, 19 и 20 август в ж.к. "Меден рудник", ж.к."Славейков", Охлюва, пред Община Бургас, пред Културния дом на нефтохимика, до "Флора", както и пред самия Летен театър, в който ще тече официалната програма. В нея всяка вечер ще участват по три състава.

Тази година през всичките пет дни на фестивала ще има дефилета на участниците.

Трупи от България, Албания, Виетнам (само на 20 август), Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия пристигат за фолклорното шоу. Наградата "Нестинарка" ще получи фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" , който празнува 70 години от създаването си.

Откритите сцени ще бъдат и своеобразни танцови школи. На тях 5-минутни изпълнения ще имат 5 състава, а последният от програмата ще изнесе 30 минутна програма и още толкова време ще обучава желаещи от публиката.

Във вторник, от 19 часа пред Летния театър Люляковското читалище ще направи сценична възстановка на предсватбения обичай "Меденик" на като част от съпътстващата програма.

Последвайте канала на

1257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини