БЧК дава съвети за преминаване през "Маказа"

  • 10 август 2015 19:35

  • 1937
  • 3
БЧК дава съвети за преминаване през "Маказа"
©

Заради високите температури и прекомерно натоварения трафик през граничния пункт "Маказа", БЧК- Кърджали препоръча на всички пътуващи през най-прекия път до съседна Гърция и обратно да отложат пътуването през горещите часове на деня, ако не е наложително. И ако това става, това да е с транспортно средство с климатик.

Разликата между климатизирано помещение и вътрешната температура да не е повече от 10-12 градуса. Да се пие най-малко до 2-3 литра вода на ден. Газираните напитки и тези, които съдържат кофеин и алкохол, не са добри за състоянието на човек. Малките деца и възрастните да приемат достатъчно течности, дори ако не са жадни.

Да се носят светли шапки и светли дрехи и ползва лусион като високо защитен фактор.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1937 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
NVM

2015.09.08 | 23:44

3
Драга ми Викторова или сте малоумна или никога не сте минавали границата. Граница се минава най-често с автомобил или друго пътно транспортно средство.Вашият пост се отнася за пътуване с волска,конска,магарешка или друга каручка трглена от животинска тяга,Какъв лосион каква шапка в колата и кои носи черни дрехи след като се завръща от приятна почивка в слънчева Гърция . Моля Ви не пишете повече глупости из нета.
Стефан Петров

2015.09.08 | 23:38

2
На вниманието на Нора Виткова: Не знам какво точно сте учила, но български език и граматика явно не е. В пет изречения сте успяла да вместите толкова грешки, че е направо страшно. "Разликата между климатизирано помещение и ВЪТРЕШНАТА температура..." Вътрешната??? "Да се пие най-малко до..." ДО???? Но най много ми хареса последното -"и ползва лусион като високо защитен фактор"... Тук вече се спира и се мълчи дълго. Разбираме, че става дума за ЛОСИОН, ама на български се казва "с" а не "като" уважаема авторке. Бъдете здрава и си търсете ново поприще! (съвет)

2015.09.08 | 23:38

1
5 km OPASKA NA MAKAZA

Добави коментар

Водещи новини