Омбудсманът иска глобите от КАТ да се обжалват в съда

  • 27 октомври 2011 18:36

  • 1080
  • 0
Омбудсманът иска глобите от КАТ да се обжалват в съда
©

Всички глоби, записани в законите, да могат да се обжалват в съда.

За това настоява националния обмудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет, който вече атакува пред Конституционния съд глобите за пътни нарушения под 50 лева, които не подлежат на протест.

В момента шофьорите се оплакват, че полицията се възползва от законовата възможност, и масово глобява със суми до 50 лева. Според омбудсмана така се нарушават конституционните права на хората, които трябва да имат възможност да се защитят във всеки един момент.

Ако се даде възможност дори минималните глоби в Закона за движение по пътищата да се обжалват, Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет ще поиска това да се приложи върху всички останали закони.

"Може ли да лишим човека пред един безпристрастен орган като съда да докаже, че не е виновен, ако не е виновен и да бъде освободен от наказателна отговорност”, каза Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини