Бащата на Хасан и Ибрахим: Близнаците не са дисквалифицирани от конкурса в Щатите

  • 16 юли 2015 08:31

  • 3525
  • 3
Бащата на Хасан и Ибрахим: Близнаците не са дисквалифицирани от конкурса в Щатите
©

Близнаците Хасан и Ибрахим не са дисквалифициране от конкурса на "Американ Протеже" в Ню Йорк. Това заяви бащата на близнаците. "Помолихме човека, който е качил клиповете в интернет, да ги махне. Търсихме ги, но ги нямаше. Не знаем кой е направил това. получихме писмо от организаторите и реагирахме, но Хасан и Ибрахим не са дисквалифицирани", заяви Дениз Игнатов пред БНТ.

"Някои иска да им опетни името, завиждат им", смята бащата. За скандала той обвини журналиста Краси Крумов, "на който му викат Гнидата. Той е националист". "Не означава, че трябва да харча тези 20 000 долара, които ми е дал Бойко Борисов. Но не съм длъжен да се отчитам пред Краси Крумов. Не съм похарчил тези пари", продължи Дениз Игнатов.

"Прави ли ви впечатление, че Хасан и Ибрахим вече не заекват", разкри в ефир Игнатов. Той благодари на специалистката, която за по-малко от месец е отстранила проблема.

Близнаците обясниха, че този скандал не им пречи. Те казаха, че ще участват с Крисия в детската "Евровизия".

Според българката Дора Пенева-Вилчек обаче бащата на близнаците е единственият човек, който е филмирал в Карнеги хол. По думите й е имало свидетели, които са го видели да снима и, за да не се изложат, са го покривали.

За парите на премиера. Министерски съвет отпусна 20 000 долара, за да могат да участват близнаците в конкурса. Цялата работа се върти около парите, доколкото разбирам. Аз съм готов да дам отчет на човека, от когото сме ги взели – това е Бойко Борисов, допълни Игнатов.

По отношение на конфликта с българката Дора Пенева-Вилчек, която се е ангажирала да бъде безплатен мениджър на близнаците за една година, бащата на децата отрече да са вземали пари от нея или да са ползвал нейни имоти.

"Говорила е с нас часове по скайп, но не си е показвала физиономията никога”.

По думите му тя им е правила обещания за участия в концерти в Европа и по света. Не е отишла обаче на участията на децата в Русия и Америка, "направи се на болна”, каза Дениз Игнатов.

"Ние й позволихме повече да вникне в семейството, използвахме обща електронна поща, знаеше всичко за участието на децата. Накрая разбрахме, че й дължим 15 000 евро, не сме сключили никакъв договор за нищо, не сме я канили да става мениджър на децата. Една стотинка не сме получавали на ръка. Ако тя има такъв документ, нека го покаже”, призова още бащата на близнаците.

Дора Пенева-Вилчек уточни във включване по телефона, че е направила писмено предложение да бъде безплатен мениджър на децата за една година и от февруари работи за тях. По думите й без нея децата въобще е нямало да стигнат до участие в Ню Йорк.

За да могат децата да участват в конкурса "Американ протеже" се е наложило тя да заплати такси в размер на 2500 долара.

Дениз Игнатов обаче каза, че не са се разбирали с нея да й връщат тези пари.

"Нямаме договор. Не сме се разбрали да й връщаме пари. Тя иска като доброволен мениджър да ни помага, нямаме договорка като даде пари да й ги връщаме.

Дора Пенева отвърна, че през февруари е изпратила писмо на Игнатови, че няма възможност да бъде в позицията на спонсор, но ще ги кредитира по най-бързия начин, а ще й върнат парите, когато намерят спонсор.

"Те знаеха, че моят труд е подаръкът за близнаците, аз не съм финансов спонсор. Ситуацията ме разочарова, аз в началото подходих с много топлота. Тези деца са толкова специални, чаровни, трудолюбиви. Реших, че желая да се посветя на тях не само една година. Най-големият шок и обрат е за личността на г-н Игнатов, който беше политически коректен, докато стигнат до Америка”, коментира Дора Пенева.

"Като чухте, че Борисов даде 20 000 долара за децата се залепихте за тях. Парите на министър-председателя не са изразходвани. Готов съм всяка минута да дам отчет на министър-председателя”, отвърна Дениз Игнатов.

Той твърди, че са били готови да й върнат парите, но "тя не се показва и се крие постоянно” и той не може да връща пари на хора, които не познава.

Пълномощното

В същото време обаче давате нотариално заверено пълномощно на жена, която не познавате да урежда живота на цялото ви семейство, контрира Дора Пенева и заяви, че децата не могат да отидат никъде в чужбина, защото слабо говорят дори български език.

Дениз Игнатов поясни, че са й дали пълномощно, защото тя е искала да проучва училищата и да стане родител и настойник на близнаците.

"Не се чувствам виновен, ето това са хората, които тръгват с някаква цел за тлъсти печалби”, заяви бащата и попита "Аз като ви помогна утре обезателно ли трябва да ми върнете помощта?”.

Хасан и Ибрахим продължават да свирят по сватби

Хасан и Ибрахим все още ходят да свирят по сватби, съобщи баща им. Той коментира, че Дора Пенева не може да му казва дали да си води децата по сватби и, че тя "няма понятие как едно дете може да се развива нормално".

"Най-добрите ни музиканти са узрели по сватбарските сцени, това е натрупване на опит, въпросът е детето да трупа опит отвсякъде”, заяви Дениз Игнатов.

"Не съм снимал никакъв клип в Карнеги хол, защото няма такава възможност. Има и хора наблюдатели, които не ви дават да правите това нещо. Вилчек може да каже каквото си иска. Наградата не е отнета, няма основание да се отнеме тази награда”, обясни родителят.

Виртуозните пианисти казаха, че са добре, не им е мъчно като гледат какво се случва, готвят се за другата година, защото ще имат много конкурси, ще участват и в детската Евровизия.

"Вилчек и там се вреше – щяла да им оправи говорните дефекти, аз за какво съм баща”, коментира Дениз Игнатов.

Последвайте канала на

3525 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.03 | 05:48

2
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЗИ цигани
българин

2015.10.03 | 05:48

3
циганинът си ти...недуразумение просто !!!
+

2015.10.03 | 05:48

1
Поведението на бащата показва само, че много добре знае, че е виновен, а се прави на невинен. Със сигурност, ако не е била мениджърката са нямали да стигнат до Ню Йорк, предвид интелекта на бащата. Да вземат тия малките да ги пратят на един фризьор с тия 20 000 лв., че на маймуни мязат в главите. Жалко за децата, които са наистина много добри, но баща им просто ги спъва !

Добави коментар

Водещи новини