С контактен център ще борят опашките от ТИР-ове на Капитан Андреево

  • 14 юли 2015 14:43

  • 887
  • 0
С контактен център ще борят опашките от ТИР-ове на Капитан Андреево
©

Контактен център ще заработи до месец на граничния пункт „Капитан Андреево", съобщава БНР. Центърът ще координира и ще решава възникналите проблеми в пограничните райони на Гърция, Турция и България със струпването на ТИР-ове и образуването на километрични опашки.

Валията на Одрин Дурсун Али Шахин е поискал от губернатора на Хасково трайно решение на проблема с трафика. През летния сезон трафикът на товарни превозни средства през най-големия сухопътен граничен пункт „Капитан Андреево" се увеличава.

От своя страна областният управител Добри Беливанов е изпратил предложения до регионалния министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Той предлага да се използва старият път към пункта и да се направят два подхода. Там да се паркират ТИР-овете. Когато се наложи да преминават границата, да се пускат на етапи. Според губернатора това ще облекчи и самите водачи, тъй като ще могат да спрат тахографите си и това ще им се зачита за почивка. Добри Беливанов обясни, че тахографите на сега спрелите на платното камиони вървят.

Последвайте канала на

Десислава Станева
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини