Областният управител на Благоевград иска община Гърмен да приюти роми без дом

  • 13 юли 2015 14:29

  • 1164
  • 0
Областният управител на Благоевград иска община Гърмен да приюти роми без дом
© Булфото

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов е изпратил на 1 юли писмо до Общинския съвет в Гърмен и до кмета Минка Капитанова.

С него искам вземане на решение по повод на временното настаняване на ромите, чиито постройки са премахнати или предстои да бъдат премахнати, но към настоящия момент такова решение не е постъпило в Областната администрация, уточни днес Михайлов. Той твърди, че заедно с представители на ангажираните институции са имали многократно срещи с кмета на Гърмен по повод на сериозността на проблема и последиците от липсата на решаването му.

От Агенцията за социално подпомагане са предложени съответните социални услуги - временно настаняване или "седмична грижа" за децата на четири семейства, чиито сгради са премахнати. Членовете на тези семейства са отказали настаняване в социални жилища, като към настоящия момент те са настанени и живеят в домовете на свои роднини. Сега всички заинтересовани институции продължават да изпълняват ангажиментите съобразно компетентностите си. Ангажиран съм пряко в проблема и очаквам активни действия от кмета на община Гърмен, допълни Михайлов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини