Нова техническа комисия ще разследва срутването на училището в Казанлък

  • 07 юли 2015 08:47

  • 983
  • 0
Нова техническа комисия ще разследва срутването на училището в Казанлък
©

Нова техническа експертна комисия ще обследва причините за срутването в Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. Това се налага, защото изготвеният доклад в резултат на досега направеното обследване не е одобрен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Досега назначената комисия от началника на Регионален отдел "Национален строителен контрол" - Стара Загора е обследвала причините, довели до срутването на сградата, анализирайки изготвените инвестиционни проекти, изпълнението на строителните работи, механизма на аварията и е определила виновното поведение. Членовете на комисията - проектанти, включени в състава й по препоръка на регионалната структура на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране - Стара Загора обаче не са се ангажирали с изготвяне на техническа експертиза за състоянието на авариралия строеж или част от него.

В предписанията за отстраняване на последиците от аварията компетентните за това лица не са посочили конкретни мерки за преодоляването им, а само задължават това да се направи след цялостно обследване и експертно заключение за реалното състояние на авариралия строеж.

Техническата експертна комисия не е изпълнила докрай поставената й задача поради необходимостта от допълнително време за обстойно и пълно обследване, проверки, проби и оразмерявания, съобщиха от МРРБ. По тази причина представеният протокол за обследване на авария не следва и не може да бъде одобрен.

Мая Йорданова
983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини