Гимназията в Казанлък била без строителна и техническа документация

  • 23 юни 2015 14:48

  • 1534
  • 1
Гимназията в Казанлък била без строителна и техническа документация
©

Инженер-конструктор от фирмата-проектант на строежа на бъдещия Национален център по природоматематически науки в Казанлък заяви, че е липсвала строителна и техническа документация на гимназията, чието крило рухна вчера. Това е изиграло лоша шега, посочи Иван Маринкев.

Сградата на гимназията е строена през 30-те години на XX век. 

Фирмата е проектирала бъдещата сграда единствено на базата на снимки, огледи и чертежи, предоставени в община Казанлък на училището, правени за санирането му. По думите на проектанта, една от причините за инцидента са обилните дъждове, които намокрили основата на сградата и тя рухнала под собствената си тежест.

Фирмата-изпълнител е трябвало да уведоми проектанта за констатираните проблеми по конструкцията, но не го е направила.

Директорът на строителния надзор в Стара Загора, инж. Жени Пеева заяви пред БНР, че събират цялата документация по случая, а след това ще бъде назначена специална комисия за разследването на инцидента.

Припомняме, че първата копка на бъдещия център за природо-математически науки бе направен буквално преди дни от вицепремиера Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., а церемонията бе на път да бъде бойкотирана от Теодосий Теодосиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1534 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
567

2015.06.23 | 16:20

1
в полза на разледващите, а какво прави сградата до изкопа

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини