Людмила Живкова убита заради таен проект

  • 03 юли 2015 09:14

  • 40533
  • 38
Людмила Живкова убита заради таен проект
©

Людмила Живкова вероятно е била убита заради таен проект, наречен "Звездна карта". Това казва пред "България днес" Стефан Симеонов, помощник на дъщерята на Тодор Живков - Людмила, и човекът, който архивирал цялата й документация.

"Людмила мислеше за борбата с наркотиците, за развитието на децата. Създаде Бяла книга на българското дете и организира две асамблеи,  които събраха над 10 хиляди души. В рамките на една от тези асамблеи започнахме проект, който се казваше "Звездна карта". Това е нещо, за което разказвам за първи път в живота си. В "Звездна карта" трябваше да картотекираме всички талантливи деца и да ги превърнем в приятели на България. В Русия това не се харесваше", разказва Симеонов. Руснаците са били особено ядосани, след като разбрали за проекта на Живкова.

Цялата идея била да се създаде елит от надарени деца, които след време да поемат управлението на страната във всички области. В същото време на асамблеите "Знаме на мира" трябвало да бъдат картотекирани всички надарени деца от чужбина, с тях да се поддържа постоянна връзка, да им се помага и те да бъдат превърнати в приятели на България. Така че след време, когато повечето от тях се окажели на ръководни позиции, те щели да са благоразположени към страната ни.

Случайно или не, проектът е задействан само няколко месеца преди смъртта на Живкова. Людмила имала грандиозна идея за осъществяването на три огромни проекта в областта на Малко Търново. Един от тях бил създаването на един от т.нар. колежи на обединения свят, който да е разположен в зоната на Аркутино. Там трябвало да се развие проектът "Знаме на мира".

"В него трябваше да се обучават над 250 български и чуждестранни деца по специална програма. Тяхната задача беше от влизането в колежа до тяхното излизане така да се обучат, че да станат бъдещето на международните организации от типа на ЮНЕСКО, ООН. Идеята на тези колежи на Людмила беше да изгради бъдещ елит. Този изключително важен за страната образователен проект гарантираше бъдещето на 250 деца. 50 се обучаваха в Аркутино, останалите 200 се пръсваха в колежи в Индия, Канада и Мексико", разказва за тайния детски елит Симеонов.

Втората идея на Живкова била да създаде аналогичен център като този в Аркутино, но в Странжда, който да се казва "Евросвати". В него трябвало да се обединят всички водещи учени в България и света.

"Проектът проработи ефективно, но нашето общество не се запита защо не действа в пълната си мощ. Знак за това е случаят, в който трима възпитаници на асамблеята - синът на Муамар Кадафи, Соломон Паси и Евгения Живкова, се събраха в Либия и помогнаха за освобождаването на сестрите. Това беше идеята - да имаме приятели, свързани с името на България, които да работят цел живот за доброто на страната. Така че всички деца бяха картотекирани по една много модерна методика", обяснява идеите на Живкова той.

Голяма амбиция на Людмила Живкова били и проучването на духовното движение, стартирало в Странджа - исихазма. Това е мистическо течение в православното християнство, според което при усилена молитва и и вглъбяване вярващият може да постигне единение с Бог.

"Людмила искаше точно този механизъм да проучим. Как може да възникне една духовна доктрина. Но мен ме е яд най-много за това училище в Аркутино, чиито празни сгради стоят и до днес. Ще ви кажа само един от предметите там - способност за съпреживяване. Една изключително сериозна техника, по която сме правили учебника в Женева. Издирихме 200 души в Странджа, които са с увреждания. Изпитът се състоеше в това всяко дете да живее един месец с един увреден човек. Да живее с него, да съпреживява с него. Накрая изпитвахме сакатия за това как детето се е справило" спомни си още Симеонов.

За жалост проектите на Живкова остават нереализирани докрай, а не много след стартирането им Людмила умира. След смъртта й програмата е забравена, а децата разпръснати.

Novini.bg
40533 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2017.03.10 | 01:21

38
Освен да прескачаше до Париж за фризурата,още много пара потроши Залудно.Само за Богоизбраните са милели,другите бяхме излишни придатъци.Много загубен народ има още,след като я изкараха от балдахина да я величаят.Същата Глупост като кандидат-Кметицата-Жени Живкова,по голямо падение няма.Гърците си искат Свободата ,ние Вещериците!!!!!!!!!!

2017.01.29 | 15:10

37
Вероятно е била убита заради таѝния проект на гробницата на Бастет в Малко Търново която руснаците разграбили
Дея

2017.01.29 | 15:10

36
Соломон Паси не е приятел на България.
Варна столицата на мафията

2016.04.28 | 06:12

34
Щерката на Тато си беше чалната то си беше очевидно и за да не пречка и даваха достъп ( според мен грешно ама не зависи от мен) до безотчетни пари с които вместо да се строят магистрали и/или да се модернизират пристанища, летища или да се пре оборудват техническите университети или болниците ни например се организираха разни идиотии като Знаме на мира и се разхождаха една дузина ласкатели до Тадж Махал или до Токио на скъпи екскурзии както сега ходят до Катар например!
Варна столицата на мафията

2016.04.28 | 06:12

35
Щерката на Тато си беше чалната то си беше очевидно и за да не се пречка и даваха достъп ( според мен грешно ама не зависи от мен) до безотчетни пари с които вместо да се строят магистрали и/или да се модернизират пристанища, летища или да се пре оборудват техническите университети или болниците ни например се организираха разни и д и о т и и като Знаме на мира и се разхождаха една дузина ласкатели до Тадж Махал или до Токио на скъпи екскурзии както сега ходят до Катар например!
b

2015.07.05 | 11:05

3
ЗЛЕ СИ?

2016.04.28 | 06:12

33
Ликвидирана е заради плана Звездна Тиква - циганска,ама послушна !

2015.07.05 | 11:04

2
Не не се казваше.Ако имаш да казваш нещо по темата-КАЗВАЙ,ако нямаш си трай
перо

2016.04.28 | 06:12

31
баба и не се ли казваше маруца

2016.04.28 | 06:12

32
Не не се казваше.Ако имаш да казваш нещо по темата-КАЗВАЙ,ако нямаш си трай

2016.04.28 | 06:12

30
TAKIVA KATO LUDMILA SE RAJDAT VEDHUJ NA 1000 GODINI POKLON
Минчо Танев

2016.04.28 | 06:12

29
Аз съм съвременик на събитията около смъртта на Людмила . Какъв народ сме !? Бързаме да оплюваме щяло и не щяло .Сега на "мода " е да плюем срещу Русия . Утре ще проклинаме мръсните американци и така , до края на ... България ! Аз съм по-склонен да мисля , че Людмила я е постигнала съдбата на Стефан Маринов и безброй много други откриватели и изобретатели , които заради желанието си да дадат нещо на света , са загубили живота си. Така е било , така е сега и така ще бъде - бъдете сигурни ! Докато всяка крачка към прогрес бърка сметките на върхушките в нас и по света , умните глави ще гинат тайно , незнайно и загадъчно. ПЛАНА Е ПРОСТ - после оплюване и омаловажаване на делата на гениите ! Жалко , МНОГО ЖАЛКО СЪВРЕМИЕ !!!
Kolxo

2016.03.07 | 17:01

22
КОлко добра идея само: да създадем елин, а останалите да интернираме на село. Завършващите висше да изкарат 5 години по селата. Не-елитните да заминават в Белене. Имаха страховити идеи, добре че се отървахме от тях.

2016.04.28 | 06:10

28
Образованието трябва да отиде и на село,откъдето идва храната на България.

2016.04.28 | 06:09

27
Подобни тъпизми не бях чел скоро, мерси за забавлението :)

Добави коментар

Водещи новини