"Обеля" на бунт срещу застрояване на детска площадка

  • 02 юли 2015 19:14

  • 1959
  • 1
"Обеля" на бунт срещу застрояване на детска площадка
©

Жители на столичния квартал "Обеля” излязоха на протест срещу застрояването на детската площадка в квартала, съобщи БТВ.

Хората твърдят, че решението за строеж е минало обществено обсъждане, но те не са знаели за него. Те са шокирани и именно заради това започват протести срещу неочакваното начало на строителните действия.

След натиск от недоволните кметът на район "Връбница" Младен Младенов обещава да провери разрешителното за строеж. В него е посочено, че постройката ще бъде "Обществено-обслужваща сграда".

Тази сутрин обаче хората остават изненадани от пристигналите на мястото празни камиони, които да извозват пръстта от обекта. Представители на недоволните се срещнаха отново с кмета на "Връбница", за да преговарят.

Площадката се поддържа основно от жителите на квартала, които създават градинки с цветя, пейки и маси, волейболни игрища, за които се грижат сами със собствени средства. От 25 години на нея играят няколко поколения деца, като тя винаги е била място за отдих на майки с колички, групи младежи и възрастни хора, твърдят жителите на квартала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1959 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.04 | 23:11

1
И кмета е в играта. Да му отвъртят главата.

Добави коментар

Водещи новини