Протест блокира пътя Пловдив - Смолян

  • 02 юли 2015 09:16

  • 1162
  • 0
Протест блокира пътя Пловдив - Смолян
©

Протест ще блокира днес пътя Пловдив - Смолян на изхода на Асеновград.

Недоволните хора се организират днес заради свлачище и бавната работа по възстановяването на пътя Асеновград-Асенова крепост, на който са се активизирали няколко свлачища от 2 месеца.

Свлачището под Асеновата крепост затвори пътя към 3 села в края на март и дни наред предизвикваше затруднения в движението. Хората настояват за незабавни мерки, информира Нова телевизия.

Над 100 души от селата Лясково, Яврово и Добралък ще блокират за половин час пътя за Смолян, до разклона за Асенова крепост. Това каза Калин Георгиев, един от организаторите на протеста, който започва в 11.00 часа.

Очаква се на него да присъстват и хора от Асеновград. „От два месеца сме без път, на пропусквателен режим, хората не могат да си набавят дърва за зимата”, каза още Георгиев. По думите му, жителите на трите села искат свлачището под Асеновата крепост да бъде укрепено, а пътят да се разшири, за да може да се преминава. „Искаме до края на юли пътят да стане проходим”, каза още Калин Георгиев.

По думите му, хората биха проявили разбиране, ако става въпрос за едва-две седмици, но от затварянето на пътя са минали повече от два месеца. „Според мен нещата могат да се решат за две денонощия, трябва да се отвори по-широко място към ската, да се подравни, за да могат да минават колите”, каза още Калин Георгиев и добави, че това е ситуация, която вече е проигравана, при предното свлачище. „В трите села са предимно стари хора, които са поставени в безизходица и не знаят, какво да правят”, каза още Калин Георгиев, информира Фокус.

Последвайте канала на

1162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини