Министър Калфин: Младите не са достатъчно квалифицирани, заплатите не ги мотивират да работят

  • 29 юни 2015 09:45

  • 1580
  • 3
Министър Калфин: Младите не са достатъчно квалифицирани, заплатите не ги мотивират да работят
©

Министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска присъства на кръгла маса "Младежката заетост - предизвикателства и решения". Събитието е организирано от Сметната палата, предаде репортер на novini.bg.

Социалният министър маркира основните проблеми, които стоят пред България относно младежката безработица.

В България младежката безработица е около средното европейско равнище, но характерното е, че тук е най - големият процент на младежи, които са трайно безработни. Този процент на безработица няма да бъде намален дори и при развитие на икономиката ни, защото това е огромна група хора, които нямат необходимото образование и ценз. До края на годината бизнесът заявява, че има готовност да бъдат открити нови работни места, съобщи министърът. На работодателите са необходими хора, притежаващи средно специално образование, които да могат да работят в екип и да носят отговорност. Наблюдава се тенденция, че голяма част от работодателите смятат, че средното образование не е на достатъчно добро ниво. Липсват специалисти, които от училище да влязат в бизнеса. Това е вторият основен проблем - образованието, констатира Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Голяма част от трайно безработните са с ниска квалификация и образование, а някои дори нямат такова. Не без значение е и че много от младите хора са без мотивация. Минималната работна заплата не ги мотивира, поясни още министър Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1580 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ziganska darzava

2015.07.20 | 20:52

3
Balgaria e mafiotska darzava. Zaradi politikaka na genozid sprjamo balgarskija narod skoro ste opstanat samo mangalite. Da vidim koj ste im raboti togava!?
ав

2015.07.20 | 20:52

2
И как ще ме мотивираш бе, КАЛФИН?? Със заплата от 500лв.?? Изискванията ви ГОЛЕМИ, заплатите ви СМЕШНИ...Балъци, и това ми били бизнесмени! РАЗБЕРЕТЕ ГО, кадърните, умни и работливи хора НЯМА ДА РАБОТЯТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!! ТОЧКА...
FM

2015.07.20 | 20:52

1
Тръгни с кола от София за Варна по магистрала "Хемус" и ще видиш какъв квалифициран персонал заработва, с вдигане на ръка,с палец показващ, посоката. И като ги питаш, за къде сте,и те ти отговарят. -За гората.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини