Искат велоалея до парка „Врана“

  • 18 юни 2015 12:12

  • 1047
  • 1
Искат велоалея до парка „Врана“
©

За обособяването на велоалея по съществуващите пътни настилки на бул. "Цариградско шосе" от Орлов мост до парка "Врана" настоя днес на пресконференция в БТА арх. Димитър Димитров от "Граждани за София".

Според него "Цариградско шосе" е великолепна среда за велосипедистите, които лесно биха могли да стигат от центъра до "Горубляне", "Дружба" и "Младост". Архитектът е недоволен от ремонта на "Цариградско шосе" и го определи като "некадърно направен".

Движението по булеварда е опасно и подтискащо, заслепяващото осветление е бич, а рекламните билбордове са в повече, посочи Димитров. Той критикува мантинелите по булеварда, които "като ножове проникват и стигат до Орлов мост". Според него растителността е оскъдна и вместо посадените на места фиданки би трябвало да се направи геопластика, каквато има по "Ботевградско шосе". Димитров обърна внимание и на липсата на шумово екраниране по "Цариградско шосе".

Шумът убива, а в София той е близо 90 децибела, посочи архитектът. Той изрази недоволството си от "некомпетентността в управлението, планирането и реконструкцията" на пътната мрежа в столицата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1047 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.06.18 | 12:58

1
KUR ZA BOIKO FESA

Добави коментар

Водещи новини