Патриотите: Родината ни се размина на косъм от мащабен етнически конфликт

  • 16 юни 2015 15:44

  • 1890
  • 3
Патриотите: Родината ни се размина на косъм от мащабен етнически конфликт
© Булфото

ПГ на ПФ предлага провеждане на едноседмечен срок на спешни консултации между всички партии и МВР за законови промени за борбата с битовата престъпност. Това се казва в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от председателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„За пореден път България стана полесражение на етнически размирици. Точно три седмици след сблъсъците в село Гърмен, Благоевградска област избухна нов конфликт между цигани и българи, този път в столицата в кв. „Орландовци”. Поводът е същият - силна музика от спрян автомобил, размяна на реплики и озверяла тълпа, въоръжена с брадви, колове, ножове и други, дотърчала, за да накаже направилите забележка”, заяви той.

Симеонов припомни, че проблемът в „Орландовци” има своята предистория и припомни, че на 17 януари 2011г. общинският съветник Ангел Джамбазки е внесъл искането на 3 000 жители на кв. Орландовци за провеждане на местен референдум за събаряне на незаконните постройки в квартала и изселването на незаконно пребиваващите там пришълци. „Столичният общински съвет отказа провеждането на референдум, а районният кмет не взе никакви мерки по събарянето на незаконните постройки. Сега, за пореден път по щастлива случайност няма смъртни случаи. За щастие не само на потърпевшите, но и на цяла България, тъй като фатална развръзка би довела до втора Катуница, а именно масови нападения над цигански махали гета и квартали”, уточни Симеонов.

„За пореден път Родината ни се размина на косъм от мащабен етнически конфликт, за какъвто „Патриотичен фронт” предупреди от трибуната на Народното събрание през месец декември 2014, месец февруари 2015г. и последно на 27 май 2015г. след събитията в село Гърмен”, коментира Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и добави, че това е била причината на 27 май 2015г. ПГ на „Патриотичен фронт” да постави въпроса за борбата с битовата престъпност, като едно от седемте условия, за да продължи подкрепата на правителството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1890 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тттъ

2015.06.17 | 10:29

3
Каква родина бе мръсе копанар циганите са по бели от тебе вие правите всичко с ония дебелак до тебе преди 10г каракачанов беше в столипеново искаше гласове с пари аз личноработих за него

2015.06.17 | 10:29

2
Не се е разминала, купонът предстои. Най-много след 1-2 години
ПАЛЕСТИНА

2015.06.17 | 10:29

1
С такива политици като вас не ни мърда конфликта,ама се надявам вие да сте първите жертви.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини