Мъж си глътна езика докато чака да предаде протоколи от изборите

  • 24 октомври 2011 08:07

  • 3726
  • 0
Мъж си глътна езика докато чака да предаде протоколи от изборите
©

Невиждан хаос пред Общинската избирателна комисия в София. Часове наред членове на избирателни комисии чакат на опашки, за да предадат протоколите и бюлетините от вота. В последните часове част от тях заплашиха в телефонни разговори да напуснат заради дългото чакане, съобщи БТВ.

Оптимистичното начало в 22 часа, когато пристигнаха първите микробуси с бюлетини, бързо прерасна в хаос. Задръстването пред зала Универсиада изнерви и полицаи, и членове на избирателни комисии.

Дори улеснението чувалите да бъдат превозвани в колички от супермаркети не спаси положението. Часове наред хората прекараха, буквално притиснати в столичния вот.

"В студения автобус, с чувалите на главите. Тези чували тежат по 20, 30 40 кг. Това е отвратително отношение към хората, които сме си свършили работата. От 1989 г. съм член и да ви кажа такъв хаос не е имало", каза Валентина Керанова.

Заради лошите условия много от хората заявиха, че няма да се явят на балотажа. Голяма част от тях си тръгнаха и от Универсиада, оставяйки чували и протоколи.

Напрежението сред чакащите изби и в здравословни проблеми - Бърза помощ взе жена със съмнение за инфаркт, мъж с анемичен пристъп и друг, който си глътна езика.

По неофициална информация на bTV едва около 25% от протоколите са били обработени тази нощ в София. Напрежението сред членовете расте и заради бавните темпове на работа. Част от тях заплашиха, че предстои масов бойкот в зала "Универсиада", което ще направи бюлетините недействителни. От Общинската избирателна комисия не желаят да коментират ситуацията.

Спор и между членове на една от секционните комисии в община Белица стана причина изборният ден да не приключи. Членовете на секционна избирателна комисия в село Бабяк се скарали и си тръгнали. Протоколите от останалите секционни избирателни комисии все още не са приети от Общинска избирателна комисия в Белица.

Последвайте канала на

Novini.bg
3726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини