МОСВ: Възможни са повишения на речните нива в страната

  • 20 май 2015 13:24

  • 980
  • 0
МОСВ: Възможни са повишения на речните нива в страната
© Булфото (архив)

В резултат на метеорологичната прогноза и хидрологичната обстановка, днес са възможни повишения на речните нива в страната заради прогнозираните количества валежи. Това съобщи на сайта си МОСВ.

В Дунавския басейн утре се очакват повишения в средното и в долното течение на река Искър. Прогнозираните водни количества ще са над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

Днес и утре се очакват повишения в поречието на Янтра - в горното й течение, в горното течение на Росица и в горното течение на Дряновска река. Прогнозираните водни количества ще бъдат над средномногогодишната стойност, но под прага за внимание.

Водните количества в долното течение на река Русенски Лом ще бъдат над средната многогодишна стойност. Възможни са незначителни повишения, които ще са под праговете за предупреждение, информират от МОСВ.

В Източнобеломорския басейн се очакват повишения в средното и в долното течение на река Марица, в горното течение на Стара река /Пещерска/, в горното течение на река Въча и горното течение на Чепеларска река.

В резултат на прогнозираните интензивни валежи са възможни краткотрайни повишения във водосбора на река Арда над яз. "Кърджали", в целия водосбор на река Върбица и в горното течение на река Крумовица.

В Западнобеломорския басейн краткотрайни повишения, в резултат на прогнозирани валежи и снеготопене, се очакват в долните течения на реките Места и Доспат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини