Павликени излезе на протест заради неремонтиран път

  • 14 май 2015 15:26

  • 1438
  • 1
Павликени излезе на протест заради неремонтиран път
©

Жители на Павликени протестираха заради неремонтиран път. Над 300 души от осем населени места протестираха заради лошото състояние на пътя, който свързва Полски Тръмбеш с павликенските села Горна Липница и Патреш, информира БТА.

Проблемният участък е дълъг около 12 километра, а дупките на места достигат до 40 см. Трасето е част от републиканската мрежа, каза пред журналисти кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Според него, за да се ремонтира трасето, строено през 60-те години на миналия век, са необходими 3 милиона лева. Той представи справка от Областното пътно управление във Велико Търново от която става ясно, че за 2015 година за ремонт на републиканските пътища на територията на община Павликени са предвидени 50 хил. лв., което по думите му е крайно недостатъчно.

Според протестиращите ремонтът на отсечката е належащ, тъй като в района живеят над 20 хиляди души и от тук минават ученически автобуси, които превозват деца до средищни училища, линейки и пожарни автомобили.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гиХоня у Скотско

2015.05.14 | 16:19

1
Пари нема , действайте. Тиквата строи магистрали , само дето не си вижда посраните гащи и не може да осъзнае с мозъка си на молец , че къща се гради от основите към покрива , а не обратното.

Добави коментар

Водещи новини