Броят мечките в Западни Родопи

  • 20 октомври 2011 13:17

  • 2019
  • 0
Броят мечките в Западни Родопи
© Булфото

Масирано преброяване на мечките в Западни Родопи - на територията на районните дирекции по горите /РДГ/ Пловдив и Пазарджик, ще се извърши на 26 и 27 октомври т.г. Това съобщи на пресконференция Радослав Станчев, старши експерт в отдел "Мониторинг на земите, биологичното разнообразие и защитените територии" в Изпълнителната агенция по околна среда и води /ИАОС/.

В преброяването в смесени екипи ще участват около 50 специалисти от структурите на екоминистерството и неправителствените организации и още толкова от структурите на Министерството на земеделието и храните. Маршрутите, които ще обходят, са 49 и са предложени от държавни горски и ловни стопанства в двете области. Всички маршрути ще бъдат маркирани чрез GPS.

Целта на предстоящия мониторинг е да се установи числеността на популацията и да се регистрират териториите, които обитават мечките в Западни Родопи. След анализ на информацията данните ще бъдат предоставени на националната комисия за кафявата мечка, която взема решения за регулирането на вида у нас. Очаква се реалните данни от преброяването да бъдат оповестени в началото на следващата година.

Последвайте канала на

2019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини