Сапьори ще разчистват района около базата на ВМЗ в Иганово

  • 24 април 2015 14:33

  • 918
  • 0
Сапьори ще разчистват района около базата на ВМЗ в Иганово
© Булфото

Сапьори започват да разчистват района около базата на ВМЗ в Иганово. Там на 14-и април имаше взривове в производствен цех.

Разчистването се прави след настояване на собственици на розови насаждения и земеделски земи, които заради въведените ограничения нямат достъп до земята, за да я обработват.

На среща с кмета на Карлово Емил Кабаиванов собствениците на розови масиви заявиха, че търпят ежедневни загуби. Те предупредиха, че ако по най-бързия начин не започне оглед на района, ще бъдат изпуснати сроковете за обработка и пръскане, ще трябва да плащат неустойки по предварително сключени договори, включително и с чуждестранни фирми от Франция, Америка и други държави за доставка на розов цвят, както и че ще загубят субсидии.

Производителите изтъкнаха също, че голяма част от местното население разчита на розобера за препитание. Те дори предупредиха, че ако не бъдат допуснати до имотите им до 29-и април, ще стигнат и до протести и блокиране на Подбалканския път.

След проведени разговори с министъра на отбраната Николай Ненчев, пловдивския областен управител Розалин Петков и ген. м-р Андрей Боцев, командир на Сухопътни войски, кметът на Карлово е получил уверението, че днес ще бъде издадена заповед, с която сапьорите да започнат разчистването на района.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини