Българският младежки червен кръст в Пловдив започва великденска кампания

  • 03 април 2015 16:04

  • 711
  • 0
Българският младежки червен кръст в Пловдив започва великденска кампания
©

Пловдивската организация на Българския младежки червен кръст започва великденска благотворителна инициатива за набиране на парични средства. По време на кампанията "Великден за всички" доброволци ще проведат акции за набиране на парични средства с касички на БЧК пред православните храмове на Пловдивската митрополия, съобщиха от организацията, цитирана от БТА.

Набраните средства ще се използват за подпомагане на деца в нужда и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в хуманитарни ценности, милосърдие и толерантност, уточниха от БЧК. Кампанията ще се проведе на 5 април, Цветница, и на 10 април, Разпети петък, в Пловдив, Карлово, Сопот, Асеновград, Куклен, Съединение и Първомай. На 6 април, понеделник, стартира и кампанията на Български червен кръст - Пловдив в подкрепа на програма "Хранителна банка".

Целта на кампанията е набирането на пакетирани хранителни продукти за подпомагане на уязвими лица и семейства. Храните, които се набират са брашно, макаронени изделия, зрял фасул, леща, олио, ориз, захарни изделия, сол, месни и зеленчукови консерви и други консервирани продукти. Областната организация на БЧК - Пловдив призовава всички хора по време на тези светли празници да направят добро, като дарят средства и продукти и помогнат на нуждаещи се деца, семейства и възрастни хора.

Последвайте канала на

711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини