Осем души са откъснати от снега в Стара планина

  • 18 октомври 2011 12:04

  • 1441
  • 0
Осем души са откъснати от снега в Стара планина
© Интернет

Осем души са напълно откъснати от снега в местността Агликина поляна до прохода Вратник, съобщи за "Дневник" зам.-министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Трите коли са блокирани в планината от вчера на обяд. Те не са успели да се измъкнат от Агликина поляна, тъй като за изключително кратко време е натрупал над един метър сняг.

Сред блокираните няма деца.

В момента екипи на Гражданска защита и планински спасители с помощта на тежка военна техника опитват да достигнат до хората. Проблемната отсечка е 3 км, обясни Вучков.

Зам.-министърът съобщи, че се очаква до час спасителите да достигнат до блокираните мъже и жени. Спасителната операция се ръководи от областния управител на Сливен Марин Кавръков.

На трите места, на които вчера положението беше най-критично – проходите Ришки и Хаинбоаз, и отсечката Сливен -Елена няма бедставщи хора. Има закъсали леки и товарни автомобили, но те са били снабдени с гориво, за да се топлят, и с вода, каза Вучков.

Последвайте канала на

1441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини