В страната спасителните екипи работят без прекъсване

  • 18 октомври 2011 08:47

  • 936
  • 0
В страната спасителните екипи работят без прекъсване
©

Спасителни екипи в страната работят без прекъсване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Всички старопланински проходи са затворени с изключение на магистрала “Хемус” (Витиня) и Бяла-Несебър (Поморийски проход), работи се по почистването им. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

81 населени места в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Ямбол, Пловдив, Стара Загора и Сливен са останали без електрозахранване. Изключително затруднено е движението на моторни превозни средства в община - Малко Търново. В планинската част на Пловдивска област пътната обстановка е усложнена, пътищата са заснежени и на усойните места и заледени. Въведени са ограничения за преминаване на моторни превозни средства през прохода Троян – Кърнаре (Беклемето), както и на подбалканския път в района на Козница.


Проходът „Шипка” е затворен за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с общо тегло над 10 тона. Движение при зимни условия с вериги.


Проходът на Републиката е затворен за движение от 20.00 часа снощи. Има сигнали за много паднали камъни и дървета по пътното платно. Снежната покривка там е около 30 – 40 см. Затруднено е почистването поради много закъсали ТИР-ове, които са тръгнали на път с неподходящи гуми. Пътната обстановка в област Сливен е усложнена. Трудно проходими са пътищата: Котел – Омуртаг и Сливен - Стара Река поради снегонавяване.


На гара Радунци, Великотърновско, изчакват 111 пътници от два влака. Хората са приютени в помещението на гарата, взети са мерки за отстраняване на повредата на влаковете. Друг влак е закъсал на гара Плачковци. 11-те пътници също изчакват на гарата.


Пристанище-Бургас е затворено. Скоростта на вятъра е около 10-12 м./сек., на пориви достига до 15 м./сек.. Вълнението на морето е около 4-5 бала.


Бедстващи населени места: Област Бургас, Община Руен - с.Руен, с Мрежичко, с. Топчийско, с. Средна Махала, с. Добра Поляна, с. Каменяк, с. Снягово, с. Вресово и с. Просеник. Няма данни за пострадали хора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини