Ураган и 30 л / кв. м дъжд удавиха Варна

  • 17 октомври 2011 15:30

  • 8852
  • 3
Ураган и 30 л / кв. м дъжд удавиха Варна
©

30 л/кв. м дъжд се изляха от сутринта във Варна, а като се прибави и вчерашният валеж – количествата достигат общо 50 л/кв. м. Това сочат данни на регионалния център на Националния институт по метеорология и хидрология.

Те бяха оповестени от общинската администрация, където се състоя оперативно съвещание заради лошата обстановка в града и обявеният код „оранжево”. Скоростта на вятъра е била е 20 м/с. Тази сутрин се е увеличила, като е достигнала 22-23 м/с. Температурите варират между 3 и 5 градуса. Според прогнозата от НИМХ нормализиране на атмосферните условия се очаква до сряда на обяд.

Няма сериозни ВиК - аварии към момента с изключение на една – установен е теч от магистрален водопровод на ул. „Евлоги Георгиев”, заради което след 14 часа се наложи спиране на водоподаването на част от кв. „Левски”. Четири екипа на ВиК, заедно с фирма “Никман”, работят постоянно в създалата се обстановка с машини за отпушване на дъждовната канализация и за нормализиране на отводняването.

От Е.ОН съобщиха, че към момента няма сигнали за смущения и нарушения в ел.подаването и ел.захранването, няма наводнени трафопостове. Заради силния вятър не могат да предприемат отстраняване на аварии по въздушните електропроводи, тъй като е опасно за живота на работниците.

Сметопочистващите фирми работят с мотометачни машини за събиране на листа и шума и отделно са оборудвали автомобили със смукателен механизъм за целта. Проблеми със сметоизвозването няма. Проблемните места – подлезът на Елпром и завоят на бул. ”Приморски”/пред Летния театър/, са под постоянно наблюдение от екипи на място, които са готови да реагират веднага.

От звеното по „Пожарна безопасност” работят с 4 екипа по аварийно премахване на паднали дървета в различните райони на града. Около 2 часа тази нощ в „Аспарухово” са паднали 2 дървета върху паркирани коли. По сигнала са реагирали на момента от службата по пожарна безопасност.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
8852 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
борислав

2011.12.09 | 16:04

3
времето е меко казано отвратително,за 10 минути бях навън и все едно от плаж се връщам,добре че поне има уиски :)

2011.10.18 | 17:10

2
DOBRE BORISLAVKE , 4E NI OSVEDOMI ZA VREMETO VAV VARNA , A KAKVO 6TE KAJE6 ZA ZEMETRASITE TAM ?
Михалева

2011.10.18 | 16:25

1
Наистина беше бедствие, може би във Варна сме грешни

Добави коментар

Водещи новини