Пенсията ще расте с 4% за всяка година допълнителен стаж за пенсионера

  • 17 октомври 2011 11:27

  • 1466
  • 1
Пенсията ще расте с 4% за всяка година допълнителен стаж за пенсионера
©

Всяка година допълнителен стаж след изпълнение на условията за пенсиониране ще носи на работника 4 % допълнително върху пенсията, а не 3 %, както е в момента.

Това обяви министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко на Международна конференция за демографската криза и пазара на труда, съобщи БНР.

Мярката ще влезе в сила още от следващата година. Анализи на Европейския съюз сочат, че до 2050-а година натискът върху пенсионните системи от застаряването на населението ще се удвои, ще се увеличат разходите за здравеопазване и образование.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1466 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
клио

2011.10.17 | 12:36

1
Омръзнаха ни лъжите на този псевдоминистър,който всеки ден по няколко пъти вдига и сваля пенсии,осигуровки,социални помощи и т.н.Крайно време е да разбере ,че от него нищо не зависи.Нещата се решават от ББ и финансовия псевдоминистър.Всеки среднограмотен у нас може да сметне кога ще се пенсионира човек с висше образование,служил 2 години в армията и започнал работа на 25години, при изискуемия след 2-3 години 40-годишен трудов стаж.А ако освен това е бил известно време и безработен и без осигуровки,то пенсията ще го чака след смъртта му.Честито!!!Това е нашата БГ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини