Дете продава детските си рисунки за да помогне на болната си майка

  • 25 февруари 2015 08:02

  • 8000
  • 2
Дете продава детските си рисунки за да помогне на болната си майка
©

Запознайте се със 7-годишната Никол, която е едно необикновено дете. Ники е в първи клас, но вместо да играе с другите деца на площадката, тя се прибира след училище и започва да рисува.

Макар и малка Ники вече знае, че мама е много болна и за да оздравее се нуждае от много пари, които те нямат. Преди няколко дни Ники случайно чува разговор между родителите си и това, което разбира макар и по детски все още е, че мама вече няма пари да се лекува.Тя вижда горещите сълзи в очите на майка си, която така умело винаги досега е успявала да прикрие, но не и този път. След няколко часа съвсем спонтанно Ники носи на майка си всички си детски рисунки и играчки и обяснява на майка си, че иска да ги продадат, за да спечелят пари, и така тя да оздравее.

Майката на Ники, Зорница Стойкова, има злокачествено образувание в дясната гърда. Диагнозата е поставена през 2010 година, а за огромно съжаление през 2013 година се появяват метастази в костите. В България не успяват да помогнат на младата майка и тя за момент изпада в отчаяние. Надежда за живот й дават лекарите в Турция. Надеждите не са напразни и две години след проведените химио- и лъчетерапии контролният преглед показва огромен напредък - стопиране на разпространение на метастазите и намаляване на техния брой.

Днес, Зорница, малката Ники и любящият съпруг и баща Венци, който не спира да бъде до двете момичета, който работи неуморно всеки ден, но въпреки това е тяхната най-голяма подкрепа, са изпълнение с надежда и вяра в добрите хора!

До момента са събрани 4474 лв в дарителската сметка на Зорница. Необходимо е провеждането на още три процедури през две седмици на обща стойност 2720 евро, а в края на март трябва да бъде направен контролен преглед на стойност 2 000 евро.

Помогнете да Зорница да продължи да живее и да отгледа своето малко момиченце!

Дарителска сметка:

БАНКА ДСК -ЕАД
BIC: STSABGSF
IBAN: BG54STSA93000022318042
Зорница Огнянова Стойкова
За повече информация фейсбук профил Дари Надежда или на тел 0885 783035

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8000 2

Коментари 2

Добави коментар
007

2015.02.26 | 19:19

2
господи колко мъка има на този свят господи
BATE MITE

2015.02.26 | 14:51

1
С кражбите от болниците и не само от там, колко ли човешки животи сте затрили гнусни ГАДОВЕ? Пожелавам скорошно оздравяване!!!!

Добави коментар

Водещи новини