200 поискаха оставката на Борисов във Варна (снимки)

  • 13 февруари 2015 20:01

  • 3078
  • 24
200 поискаха оставката на Борисов във Варна (снимки)
©

Около 200 протестиращи се събраха на шествие пред Областната управа във Варна. Членове на БСП и "Атака" издигнаха лозунги срещу НАТО и войната в Украйна. Те поискаха и оставката на кабинета.

Те обявиха, че правителството нищо не прави за бесарабските българи, които са подложени на мобилизация. Според разпространената от областния шеф на БСП Красимир Янков позиция, България не трябва да подкрепя санкциите срещу Русия, защото това ще е катастрофа за туризма ни. Множеството поиска да бъде възкресен проектът "Южен поток".

Митингът прерасна в шествие по улиците на Варна до сградата на общината. В първата подобна проява в сряда участваха едва около стотина човека.

Преди това социалисти от Ямбол протестираха срещу изграждането на военна база на НАТО у нас. Социалистите направиха мълчалив протест срещу военните действия в Украйна и въвличането на България в тях. „Санкциите на Европа срещу Русия са санкции и срещу България”, е тяхното становище.

Те са категорични, че България не може и не бива по никакъв начин да бъде въвличана, в каквито и да било военни действия. "Искаме правителството да даде гаранции, че страната ни няма да участва в авантюри, настояваме да се каже ясно и открито какво се прави за нашите сънародници в Украйна, тъй като съществува реална опасност част от тях да бъдат мобилизирани и принудени да участват в братоубийствена война. Силно се надяваме да бъдат изпълнени вчерашните договорености в Минск.", заяви Румен Банков – областен председател на БСП и припомни, че когато България е освобождавана, руските и украински войни са били рамо до рамо.

Сред основните послания бяха: „Прекратяване на санкциите срещу Русия!”, „Незамесване на България в конфликт с Русия!”, „С Европа, никога против Русия!”, „Мир, а не война!” Освен несъгласието с водената политика, социалистите почетоха жертвите от войната и изразиха своята съпричастност към страдащото население в Източна Украйна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3078 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Бийко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.17 | 09:55

17
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има.
5

2015.02.17 | 09:59

24
Уникален простак!БГ НАРОД КАЗА САМО ГЕРБ,само ти не чу!Глух ли си?

2015.02.17 | 09:58

23
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ..Демокрация..? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ..Демокрация.., обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ..Демокрация.. че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, Алфа

2015.02.17 | 09:57

22
И какво като подаде оставка,на изборите пак ГЕРБ ще спечели,тия глуоаци не разбраха ли че няма как да спечелят избори освен да направят някой преврат.Нали свалиха ГЕРБ от власт и какво стана тогава пак ГЕРБ бяха първи,после пак имаше и пак бяха първи,не знам сигорно са мазохисти и им прави кеф да падат.А тия атакисти пък каде се нареждат те едва взеха 4 % и паик се натискат,ама нормално мислят си пак за власт че да може пак Доганчо да им напълни банковите сметки.

2015.02.17 | 09:57

21
Тези от БСП-то нямат акъл. На този студ да изкарат бабите и дядовците, ще настинат. И следващият път, поне не носете окупаторски знамена. Като харесвате комунизма, марш в Северна Корея! Изкуфели баби и дядовци, при цялото ми уважение към възрастните хора.

2015.02.17 | 09:54

11
Бабите харесват Бойко и гласуват за герб.Внуците гласуват за БСП ( по мои наблщдения )
моля ви

2015.02.17 | 09:56

20
запалете офисите на герб
GERB

2015.02.17 | 09:56

19
napuk kupuvaite kontrabandni cigari
GERB

2015.02.17 | 09:56

18
OSTAVKA VE BUKLUCI OT VOENNA KOMISIQ GLOBA MI SLAGAT 1000LEVA
GERB

2015.02.17 | 09:55

16
OSTAVKA VE BUKLUCI OT VOENNA KOMISIQ GLOBA MI SLAGAT 1000LEVA
232

2015.02.14 | 20:03

3
Покажи го бе лъжлив Атакист!

2015.02.17 | 09:55

15
Това лято хората по морето така хубаво ще гризнат дръФцето заради тази анти руска политиката дето я водим последно време.........
хатакларъ УМРЯ НА РЯЗАНИЯ НА ДОГАН

2015.02.17 | 09:54

14
ДВЕСТА КОМУНИСТА ЗА ЕДИН ВЛАК НЯМА хахахахахахахахахахахахахахахахахахахах УМРЯХА ЕЙ ТЕЗИ КОМУНИСТИ БРАВО РАЗГЕЛЕ
Крум Усаински - Крупник

2015.02.14 | 10:08

1
каза бпостанджията подкрепян от комунистите от АБВ :)))

Добави коментар

Водещи новини