Изядоха щраусите от частния зоопарк на Цар Киро

  • 13 октомври 2011 05:55

  • 3891
  • 3
Изядоха щраусите от частния зоопарк на Цар Киро
©

Щраусите, отглеждани от Цар Киро са избягали от частния му зоопарк, пише “България днес”. Птиците се промъкнали през дупки в оградата на съоръжението и духнали в неизвестна посока. Най-вероятно са били хванати и изядени, коментират местните.

Жителите на Катуница настояват екоинспектори да влязат в гората, която допреди няколко месеци бе обградена от Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от в местността Изгорялата воденица край селото, за да проверят дали е изсечена ценна лонгозна растителност.

Близо десет години фамилията на ромския барон владееше имота от уникални растителни видове, като си бе построил каменно езеро за птици, лятна естрада и барбекю. През април незаконните сгради бяха съборени по разпореждане на общината.

Цар Киро първо си купил 9 дка земя за лятна хасиенда, а след това започнал да се огражда и с общинска земя. За да не му я вземат обратно Рашков отвори вратите на парка за посещения на ученици от Садово и Пловдив.

“Имаше какво да се види. Киро отглеждаше няколко щрауса и две камили, които му бяха подарък за рождения ден”, разказват жителите на Катуница. В селото се носят легенди по въпроса дали Цар Киро ще се върне в селото, или ще остане в София.

Като възможен вариант се обсъжда и да заживее в Македония. Рашков е роден в с. Мировци, Македония и има възможност да се засели и там.

Последвайте канала на

Novini.bg
3891 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2013.05.21 | 08:57

3
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

2013.05.21 | 08:57

2
сега е време да заколим и самия мангал.
анонимен

2013.05.21 | 08:57

1
Мангал Киро е създаден от някого и този някой има интерес.Дайте да потърсим истинският виновник.Мангала има власт, имунитет ,пари и хора които работят за него.Всичките ли са МАНГАЛИ? Не, те са хора от властта.Някой знае ли някое име да го напише?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини