Следово куче души за дрога в палатите на Цар Киро

  • 09 октомври 2011 20:41

  • 2500
  • 1
Следово куче души за дрога в палатите на Цар Киро
© Булфото
Следово куче е било пуснато при обиските в къщите и автомобилите на фамилията на Кирил Рашков, известен още и като Цар Киро, в село Катуница, за да търси наркотици.

В петък обученото четириного е обикаляло из стаите, коридорите и мазетата на имотите на Рашков, пише "Труд".

Дрога в палатите и колите на прочулата се ромска фамилия обаче не била намерена. Открити и иззети били документи. От сейф в мазе са прибрани и сребърни и златни римски монети, които Киро колекционирал. В неговия “Мерцедес” имало и златна икона на Св. Богородица с размери 5х10 см.

Жителите на Катуница ще се обърнат към общината в Садово за помощ при отварянето на горския път в местността "Изгорялата воденица", където Цар Киро има хасиенда. Лятната вила бе запалена по време на размириците след убийството на 19-годишния Ангел Петров в Катуница. Близо десет години Рашков бе преградил незаконно 80 дка общинска земя до хасиендата, което пречеше на жителите на селото да стигат до нивите си.

“Едно време там минаваха каруци. Сега пеша трудно стигаме до имотите си. Освен това Киро е направил порта откъм гората, за да гледа езерото. Настояваме да се провери дали е законно”, коментираха жителите, цитирани от изданието. Те искат и да се провери какви дървета са изсечени, докато Рашков е стопанисвал терена. Той сам призна неотдавна, че е премахнал изгнили дънери, които раздал на бедните роми да се греят през зимата. През април т. г. принудително бяха съборени четири постройки, които Киро бе вдигнал в завладения имот.

Общината нае багер, който да бутне барбекюто и сградите около каменното езеро на Рашков. Събарянето стана по разпореждане на РДНСК-Пловдив, а Рашков доброволно дал ключовете за отваряне на вратата към гората. В имота му бил открит цял зоопарк. Рашков купил животните от дивечовъдно стопанство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.23 | 00:04

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини