Пожарникарите остават в стачна готовност (видео)

  • 04 февруари 2015 14:16

  • 1431
  • 0
Пожарникарите остават в стачна готовност (видео)
© Булфото

Днес в сградата на Министерството на вътрешните работи се проведе среща между министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. и представители на синдиката на пожарникарите, предаде репортер на Novini.bg.

Пожарникарите заявиха, че остават в стачна готовност и на 7 февруари ще протестират. По една от спорните точки двете страни са споразумели, а по другата не е бил постигнат консенсус. Министър Вучков обяви, че към този момент няма съкратен нито един полицай или пожарникар, и никой няма да бъде съкращаван. Съкращават се само незаети щатни бройки, които към този момент са 292, поясни той. Вучков е предложил през месец март да бъде обявен конкурс, чрез който да бъдат назначени 150 пожарникари и спасители. След три месеца трябва да се проведе още един конкурс и да бъдат назначени още 100 служители. Така общата бройка на новоназначени пожарникари трябва да стане 250. Министърът изрази недоумение как синдиката "Огнеборец" членува в КНСБ, под чиято егида ще бъде организиран протеста на пожарникарите.

Огнеборците недоволстват от предвижданите съкращения в системата. "Всяка бройка е важна за нас. Искаме всяка съкратена бройка да бъде заета от жива сила, тъй като не достигат служители", заявиха те.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини