Половин България може да остане блокирана от сняг

  • 12 октомври 2011 21:01

  • 7878
  • 1
Половин България може да остане блокирана от сняг
©

Половин България може да остане блокирана под преспи още при първия сняг.

Поради лоша организация или липса на пари и тази година зимата е на път да изненада доста от кметствата.

Тежък сезон заплашва областния град Видин поради огромни дългове на общината. Концесионерът по чистотата не може да купи необходимите материали и да подготви техниката, тъй като кметството му дължи 1 млн. лева.

Подобна е ситуацията и в пловдивската община Родопи, която дължи на концесионера по чистотата 1,250 млн. лева.

В Смолян общината се кара с пътното управление кой и срещу каква сума ще чисти републиканските пътища. Русенски кметове все още чакат пари от държавата за почистване на шосетата.

Първият сняг падна по високите части на планините, а след като замириса на студ, кметствата започнаха да мислят какво ще правят през зимата. Според прогнозите на синоптиците сняг в градовете ще завали през ноември. Но проверка в цялата страна показа, че както всяка година, и тази зимата ще изненада голяма част от кметствата, пише "Труд".

Още повече че голяма част от управниците са в отпуск, тъй като са кандидати за местните избори.

Проверка на “Труд” показа, че за пореден път на много места организацията е лоша и има проблеми с липсата на пари за зимно чистене. В голяма част от кметствата обаче стягат снегорини, камиони, багери. Тази година в голяма степен няма да бъдат изпълнени изискванията на ЕС за намаляване на запрашеността и срещу ледовете ще се използват пак пясъчни смески.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
7878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.10 | 15:04

1
комунистите откраднаха парите и сега хората ще умират! Борят се за властта, като партизанин при Жабокрек! Мамицата им педера*тка, долна, мърсссссна! Овършаха хазната, като пенсионер Лидл!

Добави коментар

Водещи новини