Поставят голям светещ кръст във Велинград

  • 03 февруари 2015 20:14

  • 3457
  • 4
Поставят голям светещ кръст във Велинград
©

Общинското ръководство във Велинград и Дружество за развитие на Западни Родопи започнаха постъпления за поставянето на голям светещ християнски кръст в курорта, който да бъде символ на вярата, съобщи отговорникът за инициативата Гергана Главова, цитирана от „Фокус”.

Мястото вече е избрано, решението е гласувано и в местния Общинския съвет остава да се съберат необходимите средства и изграждането му да започне. Факт вече е и идейният проект.

Жителите на града са предпочели да бъде поставен над паметника на Вела Пеева в курорта, защото там има най-добра видимост към него. Разкрита е банкова сметка, където да се набират средства за благородната инициатива, уточни Главова.

Последвайте канала на

3457 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.04.05 | 20:22

1
Напълно подкрепям! Това което не подкрепям е името на града. Ние българите имаме 15 + вековна история, и никога не сме били идолопоклонници. Благоевград, Димитровград, Велинград, Септември и куп още, натрапени ни имена, на личности, който не са направили нищо толкова значимо за историята ни като народ и държава, че да им кръщаваме градове и прочие. Вие представяте ли си утре да имаме Бойковград? или Цветановград? Не нали? И аз. Ето обаче, че още имаме такива градове и села с подобни имена.
Дани

2015.04.05 | 20:28

4
Жалко е, че сравнявате борбата с фашизма с борба...несъществуваща! Не знам дали си давате сметка Вела Пеева за какво е загубила главата си, но се нарича борба! Това е понятие, чийто смисъл днес е непонятен! Не смесвайте политика и лични убеждения, за които хора се жертват!!!!!!!
Един

2015.04.05 | 20:27

3
Преди да се сменят имената на Благоевград, Димитровград, Велинград, Септември, трябва да се сменят имената на Мусала, Кърджали, Хасково, Бургас, Казанлък, Пазарджик, Айтос, Карнобат, Ямбол и още много други населени места и местности който са със откровенно турско арабски наименования, както направиха нашите съседи на балканите, мноооого отдавна!!!
Дани

2015.04.05 | 20:26

2
Жалко е, че сравнявате борбата с фашизма с борба....несъществуваща! Не знам дали си давате сметка Вела Пеева за какво е загубила главата си, но се нарича борба! Това е понятие, чийто смисъл днес е непонятен! Не смесвайте политика и лични убеждения, за които хора се жертват!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини