Ванга предрекла откриването на несметно златно съкровище край Рупите

  • 14 октомври 2013 06:22

  • 26137
  • 21
Ванга предрекла откриването на несметно златно съкровище край Рупите
©

Слух за ръкопис, писан под диктовката на Ванга, разтърси Петричко, пише Стандарт.

В него било записано, че близо до храма на пророчицата е заровено съкровище, което ще бъде извадено именно през октомври тази година, съобщи информационна агенция. Десетки хора в региона скочиха срещу тази сензация. Всъщност вече от две седмици местните хора са настръхнали срещу различни опити да се злоупотреби с името на Ванга.

"Не можеш да забогатееш в Рупите - тази земя е попила човешката мъка и болка. Аз затова с моите пари построих църква, дадох ги в Божите ръце, за да служат на вярата, когато си ида. На Рупите ще стане още по-хубаво. До църквата ще се направи женски манастир, ще има дървета, парк с плачещи върби, явори, тополи... До извора ще има и санаториум. А в храма ще идват хора от всички вери. Тук ще стане втори Йерусалим!". Това са думи, казани от пророчицата Ванга през 90-те години на миналия век. И никак не са случайни. През целия си живот тя е била над материалното, не е трупала никакви богатства. Не спирала да съветва и околните да не стават роби на парите.

Новината, че до основите на църквата "Света Петка" в Рупите са заровени десетки килограми злато и скъпоценности, се появи само 2 дни преди храмовия празник на светата обител - Петковден. "Не оставят нашата светица на спокойствие и на оня свят", коментират петричани. "Нека спрат спекулациите с името на баба Ванга. Тя е светла личност, която ще остане завинаги в историята не само на България", твърди председателят на общинския съвет в южния град Димитър Танев. Във вторник там на председателски съвет ще се разгледа предложение за приемане на протестна декларация в защита на Ванга. През март 2011 г. местните парламентаристи вече приеха един такъв документ, с който се обявиха срещу обидите, клеветите и лъжите, свързани с нейното име.
Факт е, че недалеч от църквата на Ванга, в планината Кожух, често ходят иманяри. Но те не търсят неща, свързани с легендата за имане на пророчицата. Всъщност ровят в древния град Хераклея Синтика за антики. Селището е основано около 300 г. преди Христа от древномакедонския владетел Касандър. "Вулкан е затрупал цял един град под земята в Рупите. В него е имало много храмове, а на един от тях - кръст от злато, 24 метра висок. На Рупите е съществувал древен град - Петра, в който е имало много храмове, с кубета от злато". Това е казвала самата пророчица пред свои близки. Тя е предрекла, че "в България има много злато и един ден то ще бъде открито. Един ден хората ще намерят под земята златен град, благодарение на който ще узнаят много за миналото си". Възможно е това мистично изказване да кара някои да гадаят, че въпросното злато е именно в района на Рупите. Други пък отиват още по-далеч - че Ванга е заръчала да се зарови имане близо до църквата.

"Богатствата излизат на повърхността на земята не когато ние ги търсим, а когато е отредено Не търсете заровено злато - то носи проклятие", категорична е била приживе пророчицата. "При строежа на църквата и манастирския комплекс всичко бе разкопано пред очите на майстори и работници. Няма никакво съкровище. Най-много да ни се наложи да увеличим охраната, че да не тръгнат иманяри да съсипват вече построеното", казва председателят на фондация "Ванга" Иван Драмов. Пред Нешка Робева ясновидката заявила: "Алчността ще погуби света!" Предупреждавала близките си да не трупат пари. "Те са средство за живот - използвайте ги всеки ден. Който ламти за пари, не е щастлив. Те никога няма да му стигат. Който краде, за здраве ще плаче. Не се карайте за къщи, не се карайте за имоти. Огън да ги гори къщите, ако няма мир и любов в тях", често повтаряла баба Ванга. Драмов се надява медиите да спрат да използват името на пророчицата в търсене на сензации.

Служителите в комплекса на Рупите се опитват да не обръщат внимание на подобни сензации. Те се стягат за честването на храмовия празник на църквата на Ванга - "Света Петка", който е днес. Тук ще дойдат хиляди миряни от страната и чужбина. Празничният ден ще започне с тържествена литургия от 11,00 часа. Час по-късно ще е представянето на книгата "Ванга - земна и неземна", в която са събрани автентичните разкази на над 50 души. Посетителите ще се помолят и ще запалят свещ в храма и на гроба на пророчицата. Затова на Рупите кипи усилна работа. Служителите се трудят на две смени, за да почистят целия район, да лъснат всяка сграда. "На Петковден ще бъде раздаден и курбан за здраве на всички в 15,00 часа. Най-важното е, че все повече са венчавките и кръщенетата в нашата църква. Това е ценното и истинското, а не измислиците", твърди управителят на комплекса Серафим Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
26137 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2014.04.02 | 22:49

17
BABA VI VANGA MIR NA PRAHA I E BILA DOBRA JENA SUS SILNO RAZVITA INTUICIA NISHTO SVRUHESTESTVENO I NA IZTOK INA ZAPAD SUSHTESTVUVA SISTEMA ZA OBUCHENIE NA TAKIVA HORA INSTRUMEN V RUZETE NA KOMUNISTTE VURHU NEINITE PREDSKAZANIA OT VREME ONO IMA ZENZURA OT DS STIGA STE SPEKULIRALI I IZMISLIALI TVA BILA KAZALA ONOVA BILA KAZALA I OVCITE SMELO NAPRED V PROPASTA
християнин

2015.05.03 | 09:53

21
не можете ли да пишите на български ?
niki

2014.05.04 | 09:33

20
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАЗИ ВЕЩИЦА ЗАЩОТО ЩЕ ВИ ОТВЕДЕ В АДА КЪДЕТО Е ТЯ

2014.02.20 | 22:25

14
you're an IDIOT!
niki

2014.05.04 | 09:33

19
ЕДИН ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРЖЕ НА ГЛУПОСТИТЕ НА ЕДНА ПРОСТА ВРАЧКА
svidetel

2014.02.20 | 22:25

13
Edin istinski hristianin nqma da se varje i kato teb na bol6evi6koto zombi antihrista VolenSeksito i nqma kato teb da izliva nevrasteni4na omraza kam cigani, turci,arabi,armenci, evrei i kogo li o6te ne.
niki

2014.05.02 | 21:14

18
БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТ НАРОД НЕ ВЯРВАТ В БОГ А В ПРОСТИТЕ ВРАЧКИ ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ

2014.02.20 | 22:25

15
ЗНАЕШ ЛИ КАКВО НИКИ НАВРИ СИ БИБЛИЯТА В ГЪЗИ И КАЖИ НА ПОПА ДЕТО ТА Е КРЪЩАВАЛ ЧЕ Е ПЕДАЛ И НЯКОЙ ДЕМОН СЕ Е ВСЕЛИЛ В НЕГО АХХАХАХАХАХХАХА БАЛЪК !
Пламен

2014.03.06 | 14:37

16
Това с храмовете, куполите и 24 метра високия кръст са простотии .... ГЛУПОСТИ!
e

2013.10.15 | 13:34

1
Уточнение до "свидетел Н 5". Пилат Понтийски-грък-учредител,Византийска империя и Константин-религиозна идолопоклоническа империя канонизирала "Гръцкия козел".Попове и папи-приемници и разпространители на този световен сатанизъм наречен още "Звяра".Така всичките бесовски духове- религии използват Божието име,но проповядват Сатана.Вижте Първа и Втора заповед !
svidetel

2014.02.19 | 22:06

12
Ok,nai- golemiqt vrag na hristianstvoto e lajehristianstvoto.Ne slu4aino zvqrat e opisan s 2 roga kato na agne ( simvol na hristianstvoto ), a glasat mu ( toest sa6tnostta mu ),kato na zmeq.

2014.02.19 | 22:06

11
Понеже си свидетел на лукавия ще ти разясня защо са два агнешки рога-описани ! Защото и католицизма-1.2млрд души /единия рог/ и православието-800млн. души/другия рог се представят за агнешки/Христови/.Що се отнася за гласът на звяра и защо е като на змей,ще ти кажа.Понеже змеят-сатана бълва лъжи,каквито са религиите на попа,папата,ходжата и юдеитският,но се представя като ангел с бели одежди.Не е нужно повече разяснения.Четете писанията,като започнете от Новия завет
svidetel

2014.02.19 | 22:05

10
Koito ne e priel Isus Hristos, ne 4ete Slovoto mu,ne razsajdava varhu tekstovete,lesno moje da bade lagan.Gospod da vi blagoslovi !
e

2014.02.19 | 19:38

9
Във Втора заповед Господ казва: "Не си прави образ и подобие,идол и кумир,нито да им се кланяш,нито да им служиш".Мерзавците попове,папи,ходжите и юдейстките сатанински слуги си направиха даже "образ и подобие " на Божията истина,като се обединяват под логото "религиите в услуга на обществото".Да,ама-не.В услуга на сатана ви карат да приемете "белега на звяра",като ви погубват с лъжи и паралелно на това ви ограбват чрез сатанинства.

2013.10.31 | 00:15

8
Vanga edin ot mnogoto komunisticheski proekti sazdadeni s cel razseivane na vliqnieto na carkvata nad naroda! nito poveche nito po malko tq e edna sharlatanka

Добави коментар

Водещи новини