Санират безплатно 136 жилищни сгради в Разград

  • 23 януари 2015 14:23

  • 1625
  • 0
Санират безплатно 136 жилищни сгради в Разград
© Булфото

Общо 136 жилищни сгради в Разград с около 9500 жилища в тях, отговарят на изискванията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и могат да бъдат санирани безвъзмездно.

Това съобщи на пресконференция зам.-кметът Ценка Таракчиева, цитирана от БТА. Тя каза, че към момента има голям интерес към програмата и в общината непрекъснато се получавали запитвания.

Таракчиева припомни, че по програмата могат да кандидатстват многофамилните жилищни сгради, строени по индустриален способ - едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигани плочи, едроплощен кофраж, с минимум 36 апартамента в целия блок.

За да кандидатстват по мерките за енергийна ефективност, собствениците на жилища в една сграда трябва да регистрират сдружение и да подадат заявление в общината. Важно е да се знае, че на етап изпълнение на дейностите на сградата, следва да се осигури достъп до всички апартаменти в нея, отбеляза още зам.-кметът.

Тя призова гражданите да не бъдат скептични, а да регистрират сдружения, за да могат да кандидатстват по програмата за безплатно саниране.

Таракчиева допълни, че нa официалната страница на общината ca пyбликyвaни мeтoдичecкитe yкaзaния пo Нaциoнaлнaтa пpoгpaмa и пpилoжeния c oбpaзци нa нeoбхoдимитe зa кaндидaтcтвaнe дoкyмeнти.

На 4 февруари от 18 часа в залата на разградската филхармония се организира и среща с домоуправители на сградите, които могат да се възползват от програмата.

Последвайте канала на

1625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини