Омбудсманът: Свърши времето, когато потайно могат да се вземат решения

  • 20 януари 2015 07:54

  • 926
  • 1
Омбудсманът: Свърши времето, когато потайно могат да се вземат решения
©

Получих много жалби срещу възможността парите от частните пенсионни фондове да се прехвърлят еднократно в НОИ. Хората твърдят, че това е национализация на техните средства. Това каза в сутрешния блок на БНТ националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет, който заяви, че има възможност да сезира Конституционния съд, ако до края на март "надеждите и очакванията на българските граждани за пореден път не бъдат оправдани".

След получаване на жалбите се обърнах към всички парламентарно представени сили и премиера Борисов и им обърнах внимание за исканията на хората. Беше ми отговорено, че промените не са окончателни, добави Пенчев.

За мен е важно да има една по-широка дискусия и да се вземат под внимание настроенията в обществото. Промяната беше направена на тъмно и набързо. Аз съм удивен как след протестите от миналата година, след скандала с КТБ, политиците могат да решават какъвто и да е въпрос набързо и тихо. Свърши времето, когато потайно могат да се вземат каквито и да е решения, подчерта омбудсманът.

По думите му в дискусията за пенсионната реформа трябва да участват всички парламентарно представени сили. Пенчев изрази готовност да стане модератор на такъв разговор.

Омбудсманът заяви, че със съдебната реформа системата трябва да бъде "прочистена". Тук нямаме изход - или затваряме държавата, или правим съдебната реформа. Държавата не работи без работеща съдебна система, посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
926 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.20 | 13:23

1
НЕ МОЖЕШ ДА ОГРАНИЧИШ ПРАВАТА НА ХОРАТА! НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ ПРЕХВЪРЛЯ ПАРИТЕ В НОИ, НО ИМА ТОВА ПРАВО И АКО ГО ОГРАНИЧИШ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини