Баща си върна четирите деца, отнети от ДАЗД (видео)

  • 19 януари 2015 15:15

  • 4635
  • 4
Баща си върна четирите деца, отнети от ДАЗД (видео)
©

В Народното събрание се провежда кръгла маса под мотото „Правата на децата ни - отговорност или бизнес", организирана от Патриотичния фронт, предаде репортер на Novini.bg.

Пред медиите депутатът от ВМРО д-р Султанка Петрова заяви, че Държавната агенция за закрила на детето не си изпълнява контролните функции. Липсват критерии и оценки, по които трябва да работят социалните работници. Те единствено чакат сигнали, а трябва и да се самосезират заяви Петрова. По улиците ежедневно ставаме свидетели на майки, които карат децата си да просят, но никой не ги контролира, каза още тя. Това, което най-силно е впечатлило депутатка от ВМРО, е неправомерното отнемане на деца от биологичните им родители и разделянето им. Тя настоява НС да направи съответните законодателни промени, за да се намалят и дори прекратят тези недобри практики. За мен е недопустимо в 21 век, в демократична България да се допускат подобни нарушения на правата на децата, категорична беше Петрова.

По време на дискусията бяха поканени потърпевши родители, които са станали жертва на работата на държавните институции. Освен това ДАЗД тотално е игнорирала проблема „деца раждат деца". Пред камерата на Novini.bg застана бащата на четири деца отнети и върнати от Агенцията за закрила на детето. Повече за проблемите с който се сблъсква и каква е цената да си върне децата, чуйте от самия него.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4635 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
77

2015.01.20 | 22:27

4
ТОЯ ТРЯБВА ДА ГО КАСТРИРАТ

2015.01.20 | 00:21

2
и защо

2015.01.20 | 22:26

3
номер 1 е тъпанар

2015.01.19 | 22:35

1
Децата са отнети от Агенцията за социално подпомагане, чийто несменяем шеф и подчинените му социални работници в отделите \"Закрила на детето\" към АСП дерибействат от години. ДАЗД няма такива права. Но депутатката няма как да знае това, то четене трябва. Въпиюща некомпетентност. Жалко - да си правиш пи ар на гърба на децата... Интересно какво ще направи по същество.... Жалко и за журналиста

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини